CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN GOSB ZİYARETİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN GOSB ZİYARETİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mart 2017 tarihinde, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde GOSB katılımcıları ile bir araya geldi.

Gün boyu Gebze'de bir dizi temaslarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesini de ziyaret ederek sanayicilerle buluştu. GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu'na, Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Tahsin Tarhan, İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç eşlik ettiler. Toplantıya, GOSB Sanayicilerinin yanı sıra, Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, Oda Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri katılım gösterdi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesini anlatan tanıtım filminin gösterimi ile başlayan toplantıya, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım’ın açılış konuşması ve ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması ile devam edildi.

Gebze’de sanayicilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bütün ülkeler, katma değeri yüksek olduğu için sanayiye ayrı bir önem veriyor. Bu çerçeveden bakınca sanayiye ayrı önem vermemiz gerektiği açık” dedi. Ardından ekonominin güçlü olmasının üretmeye dayandığını söyleyerek, “Türkiye güçlü olmak istiyorsa üretmelidir. Keşke Türkiye’nin her tarafında böyle OSB’ler olabilse. Gelişmiş olabilse, ihracat yapabilse, Türkiye’nin saygınlığını arttırabilse. Saygınlığın ölçüsü demokrasi ve üretimden gelir. Demokrasiniz gelişmişse üretiyorsanız o ülke dünyanın her tarafında saygındır. Japonya niye saygındır? Bunun için…  Almanya bunun için, ABD bunun için, Danimarka bunun için, Hollanda, Konya’dan küçük bunun için saygın. Demek ki demokrasinizi geliştireceksiniz, üretiminizi arttıracaksınız. Demokrasisi gelişmemiş hiçbir ülke büyümemiştir, tarihte örneği yoktur." dedi.

Program, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım tarafından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na GOSB anı tabağı takdim edilmesinin ardından sonlandırıldı.